Blogi

Kreikassa liftaaminen

 

Tähtien alla nukutun yön jälkeen oli minulla enää viimeiset päivät reissua jäljellä. Kavalasta lähdin aamulla aikaisin liftaamaan kohti Komotinia ja ensimmäistä sohvasurffaustani. Tämä etappi kuitenkin osoitti taas kuinka sattumanvaraista liftaaminen saattaa olla, ainakin ajallisesti.

Aamun ensimmäinen kyyti vaikutti alkuun lupaavalta, kunnes tämä hyvin uskonnollinen hammaslääkäri hyvästeli minut poskipusujen saattelemana hänen mielestään hyvälle paikalle. Käteeni hän vielä paiskasi avaamattoman raamatun ja hyvästeli minut. Sanotaanko tässä vaiheessa että tykkäsin enemmän eilisistä kaljasta matkamuistona?

Tämä Komotiniin johtava vanha tie ei kuitenkaan ollut liftaamisen kannalta kovin erikoinen. Varsinkaan kun seuraava herrasmies kenen autoon hyppäsin joi aluksi oman kaljansa tyhjäksi ja heitti minut vielä heikommalle liftauspaikalle...

Reilun tunnin yrittämisen jälkeen seikkailumieleni luovutti ja päädyin ottamaan bussin Komotiniin, jossa nukuin yhden yön Evangelinan luona. Hän esitteli minulle kreikkalaisen pikkukylän värikästä yöelämää, sillä hänen kaverillaan oli yllätyssynttärit. Muutaman oluen jälkeen hänen liiketaloutta opiskelevat ystävänsä väittelivät jo kovaa tahtia eurosta eroamisesta.

Seuraavana päivänä Evangelina auttoi minut löytämään bussin Istanbuliin, joka itsessään oli melkoinen yllätys. Kuka olisi uskonut että Turkin busseista löytyy kaikille omat viihdetietokoneet, Wi-FI ja jatkuva kahvitarjoilu?  

 

Atte TannerComment