Frequency Separation

 
 

Nopeuta frequency separation -työnkulkua

Frequency separation on kuvankäsittelytekniikka, jossa kuvan tekstuuri ja värit erotellaan irti toisistaan. Tämän ansiosta on mahdollista käsitellä kumpaakin näistä hyvin tarkasti, ilman että vahingoittaa esimerkiksi kuvan alkuperäistä tekstuuria. Kuvan erottelu vaatii monta työvaihetta, jotka kannattaa nauhoittaa actioniksi, jos käyttää kyseistä tekniikkaa usein.

 
 

Actionin asentaminen Photoshopiin

Valokuvaajille Photoshopin actionit on yksi parhaista tavoista nopeuttaa työnkulkua ja toistaa usein tehtävät asiat yhdellä napinpainalluksella. Actionit ovat atn-tiedostomuodossa ladattavia lisäosia, jotka on erikseen asennettava Photoshopiin. 

Helpoin tapa asentaa action on raahata se suoraan Photoshopin ikkunan päälle. Tämän jälkeen asennetun actionin pitäisi löytyä suoraan actions -valikosta. 

Toinen keino asentaa action on mennä load actions -kohtaan ja etsiä ladattu atn-tiedosto. 
 

Action-photoshop-asennus.jpg
 

Actionin käyttö Photoshopissa

Asennuksen jälkeen voit ruveta käyttämään actionia, joka tapahtuu yhtä helposti kuin niiden asennus. Kaikkien asennettujen actionien tulisi löytyä action-valikosta, jossa voi valita suoritettavan actionin ja painaa valikon alalaidasta löytyvää play-nappia.